Capio S:t Görans Sjukhus, Förlossning

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värdeord och värderingar är:

• Kvalitet - vi vill alltid bli bättre.
• Samhällsansvar - tillsammans tar vi ansvar för en hållbar framtid.
• Innovation - vi är nyfikna och modiga.
• Empowerment - du är viktig, din åsikt gör skillnad.

Vi erbjuder dig en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag upp till 5 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. 

Våren 2023 öppnade BB S:t Göran! Nu har verksamheten vuxit och vi rekryterar flera barnläkare/neonatolog till den nya förlossningskliniken på Capio S:t Görans Sjukhus och letar efter dig som vill vara med, utveckla och driva BB S:t Göran tillsammans med oss.   

Om förlossningskliniken BB S:t Göran  

BB S:t Görans vision utgår från att vara en pålitlig, närvarande och nytänkande partner som skapar säker vård och trygga familjer. Förlossningskliniken kommer stegvis att öka kapacitet från 2600 födslar år 2023 till 4 000 förlossningar per år när den är i full drift våren 2025. Vårt mål är en nyskapande, effektiv och högkvalitativ förlossningsvård med fina resultat. I vårt uppdrag ingår även specialistmödravård och obstetriskt ultraljud från graviditetsvecka 22.  

Om neonatal/BB vård i BB S:t Göran  

Vi tar emot födande från vecka 37+0 och kommer att arbeta med one to one care på förlossningen. BB S:t Göran har en egen neonatalavdelning med kompetens på plats för okomplicerad neonatalvård dygnet runt. Vi arbetar som team med förlossning och anestesi personal.  

Vi vill ha trygga, välinformerade familjer på kliniken, värnar om att bygga starka sammanhållande vårdkedjor och att införa digitala verktyg som ger våra födande ett gott stöd under hela resan. 

BB S:t Göran har liksom Capio S:t Görans Sjukhus en platt organisation med närhet till sjukhusledningen och alla administrativa stödfunktioner. Lokalerna är nya, moderna och möjliggör en god arbetsmiljö. De är anpassade efter förlossningsvårdens specifika behov med ett centralt läge i sjukhuset. På förlossningens våningsplan finns två egna operationssalar och en uppvakningsavdelning vilket gör att familjen kan samvårdas även vid eventuella obstetriska eller neonatala komplikationer. Vi strävar efter att inreda rummen så att de skapar en trygg, hemliknande känsla för familjen.       

Uppdraget som barnläkare/neonatolog 

Vi söker dig som tillsammans med oss vill dela den unika uppgiften att utveckla och implementera framtidens moderna Neonatal/BB/förlossningsvård. Vi tror att du lockas av att få vara med, bygga upp och utveckla den nya förlossningskliniken med BB/neonatal som präglas av teamarbete och en teamkänsla där alla yrkeskategorier ingår. Hos oss ingår du i en platt organisation där du har möjlighet att påverka och aktivt bidra med förbättringsförslag.  

På BB S:t Göran kommer medarbetarna att arbeta i team över professionsgränserna. Du som barnläkare/neonatolog kommer att arbeta på eftervårds, neonatalavdelning. Som barnläkare förväntas du kunna utföra vanligt barnläkearbete samt ta hand om nyfödda som kväver neonatalvård. Som neonatolog förväntas du kunna stabilera det oväntat sjuka barnet och transportera dem till en annan neonatalavdelning med en högre vårdnivå. Våra mål är undvika separation mellan föräldrar och barn postnatalt, samvård, teamarbete, utveckling, högsta vårdkvalitet och patientens säkerhet  

Kvalifikationer  

Vi söker dig som är barnläkare/neonatolog som har erfarenhet och kompetens om nyfödda. Det är meriterande om du har med dig erfarenhet av forskning och undervisning.   

Din anställning som barnläkare/neonatolog omfattar dag och sjukhusbunden jour, samt jourberedskap i hemmet beroende kompetens. 

Du är intresserad av teamarbete och arbete med nyfödda och deras familj. För dig är det viktigt att ha en god balans av nyfikenhet, medicinsk kompetens och omvårdnad med familjen i centrum. Du tycker om att dela med dig av din kompetens och att självständigt utvecklas i ditt yrkesutövande.   

Som person är du självgående, engagerad, stabil och strukturerad, framför allt har du en hög samarbetsförmåga och bidrar med ledarskap, gott omdöme och mognad i en grupp.   

Villkor  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 40 timmar per vecka. Eventuellt deltidsarbete kan diskuteras. Möjlighet till vidare utbildning/randning finns. Tillträdesdatum enligt överenskommelse 

Kontaktpersoner 

Verksamhetschef: Malin Thorsell 

Medicinsk ledningsansvarig neonatolog: Yinghua Li 

 

Här kan du läsa mer om vad vi som arbetsgivare kan erbjuda dig: - Capio S:t Görans sjukhus (capiostgoran.se)  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40 tim./v.
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1396
Kontakt
  • Malin Thorsell, 08-58702260
  • Yinghua Li , 08-58702271
Publicerat 2023-08-29
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb