Capio Specialistkliniker, Capio Lundby Specialistsjukhus, Ögonenheten

Capio Specialistkliniker är Capio Sveriges drivhus med uppdrag att både förvärva och etablera nya verksamheter samtidigt som vi driver stora delar av Capios Specialistvård. Vi strävar ständigt efter en allt högre medicinsk kvalité och ser nya möjligheter framöver bl a med hjälp av den digitalisering som pågår. Capio Specialistkliniker är ett mångfacetterat affärsområde beaktat både de medicinska specialiteterna, affärsmodellen med såväl vårdval som upphandlad verksamhet och den geografiska spridningen. Därav har vi valt att organisera verksamheten med en starkt decentraliserad styrning och all utveckling sker i nära samverkan mellan affärsområdet och respektive patientområde.
Capio Specialistkliniker har idag 30 enheter och vi är ca 900 medarbetare som hjälps åt att leverera uppdraget. Verksamheten är indelad i fyra patientområden: Capio Ögon, Capio Psykiatri, Capio Närsjukhus samt Capio Single Episodes med verksamheter inom Hud, ÖNH, Gynekologi, Obesitas, Urologi och Ultraljud.

Capio Lundby Specialistsjukhus är ett sjukhus i Göteborg som via ett omfattande vårdavtal med
Västra Götalandsregionen bedriver ett brett spektrum av offentligt finansierad specialistsjukvård; dialys/
njurmedicin, kirurgi, medicin, psykiatri, ögon, ÖNH, och en dagkirurgisk enhet med tre operationssalar.
Vi kan även erbjuda vård och hälsokontroller till skolor, företag, försäkringsbolag

Beskrivning

Vår verksamhet vänder sig till barn och vuxna och omfattar allmän ögonsjukvård, skelning, diabetes, glaukom, laserbehandling, skelningskirurgi, polikliniska ingrepp samt intravitreala injektioner.

Vi är ett team som arbetar utifrån nationella riktlinjer med målet att alla patienter skall få den vård och kunskap de behöver utifrån sina personliga behov. 

Fokus ligger på vårt avtalade uppdrag och verksamhetsutveckling där alla medarbetare är delaktiga. I teamet ingår ögonläkare, ögonsjuksköterskor, sjuksköterskor, optiker, ortoptister, undersköterskor samt medicinska sekreterare.

Vi söker

Optiker med magisterexamen/ögonsjuksköterska som har sitt hjärta i patientmötet samt i engagemang och utveckling.

Du uppskattar att ta ansvar för dina arbetsuppgifter samtidigt som du har lätt för samarbete med andra. Du värdesätter att dela med dig av egen kunskap samt ta del av kollegors kompetens och kunskap. Du har lätt att anpassa dig efter verksamhetens uppdrag/behov och vill bidra till en god teamkänsla. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att ha självständiga mottagningar med ögonbottenfoto (ev inklusive bild bedömning) samt synfältsmottagning. Vissa av dessa mottagningar samarbetar du med ögonläkare. Förundersökning inför läkarbesök, telefonrådgivning och eventuellt assistans vid polikliniska operationer. Möjlighet finns att ge makulainjektioner. Självständig OCT bedömning kan diskuteras. Sjukhuset ligger i startgroparna att starta en stödenhet för patienter, där t.ex.glaukomskola eventuellt skulle vara aktuell.

Ögonverksamheten, Capio Lundby Specialistsjukhus erbjuder

  • Professionell sjukvård i familjärt arbetsklimat.
  • En dynamisk arbetsplats med korta beslutsvägar.
  • Ett stimulerande arbetsklimat bland duktiga medarbetare med patienten i fokus. 
  • En arbetsplats med tydliga mål där kvalitet och service prioriteras.
  • Möjlighet till kompetensutveckling.
  • Möjlighet att påverka daglig verksamhet och arbetssituation.
  • Mottagningsarbete dagtid.
  • Friskvårdsbidrag samt årliga arrangerade personalevent.

Patientbredden och närhet till andra specialiteter/kollegor på sjukhuset gör arbetet varierande och trivsamt. Tillsammans är vi cirka 200 medarbetare på sjukhuset som arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Sjukhusets mottagningar har öppet under kontorstid, helgfria vardagar, och är beläget mindre än 10 minuter med spårvagn från centrala Göteborg. Det är även lätt ta sig hit med bil, buss och cykel.

Västkusten och vårt närområde erbjuder en blandning av storstad samt klippor och hav.

Vänta inte med anmäla ditt intresse, vi intervjuar fortlöpande!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1290
Kontakt
  • Pernilla Laurén , Enhetschef, 031-657017
Publicerat 2021-09-22
Sista ansökningsdag 2021-11-06

Return to job vacancies