Capio S:t Görans Sjukhus

Capio S:t Görans Sjukhus ingår i en av Europas ledande vårdkoncerner, Ramsay Santé, och är det första och enda privat drivna akutsjukhuset i Sverige. Sjukhuset är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm och har cirka 2 300 anställda, 340 vårdplatser och tar emot drygt 290 000 besök om året.

Vår vision är att driva framtidens sjukvård, att ge bättre vård genom att lära, utmana och förnya. Våra värderingar är ”Du är viktig – din åsikt gör skillnad”, ”Vi är nyfikna och modiga” och ”Vi vill alltid bli bättre”. Med oss erbjuds du en attraktiv poänglönemodell, ”S:t Göranmodellen”, och en mängd förmåner via vår förmånsportal Benify, bland annat friskvårdsbidrag på 3 000 kr/år och tillgång till ett gratis gym. Vi kan även erbjuda nybyggda personalbostäder nära sjukhuset.

Om verksamheten 

Capio S:t Görans Sjukhus har nyligen genomfört en omorganisation där samtliga medicinska sekreterare har blivit en ny stödfunktion med nytt namn, Vårdnära Administration. Till denna nyskapade stödfunktion söker vi nu dig som vill arbeta som enhetschef hos oss för ett 20-tal medarbetare som ger vårdadministrativ service till samtliga avdelningar på S:t Görans sjukhus, enheten Slutenvård.

Om tjänsten 

Enhetschefens uppdrag är att bygga ihop de olika medarbetargrupperna, leda arbetet med att utveckla och driva digitaliseringen och automatiseringen framåt inom slutenvård. Du arbetar nära medarbetarna och verksamheten med att vara närvarande i ditt ledarskap. Du ansvarar för att följsamhet till rutiner och arbetssätt sker samt att rätt kompetens finns inom enheten. I rollen ingår att hålla medarbetarsamtal- och lönesamtal samt vid behov rekrytera nya medarbetare. Som enhetschef har du ansvar för personal, ekonomi och verksamhet. Vårt framgångsrika arbetssätt att arbeta kliniknära är av yttersta vikt att bevara och utveckla ytterligare. Du driver och utvecklar processer kring flöden och arbetssätt. Du arbetar i team med chefen för Vårdnära Administration, övriga enhetschefer och nära klinikernas ledning.  

 

Vi söker dig som  

 • Är utbildad medicinsk sekreterare/läkarsekreterare/vårdadministratör 
 • Har minst 5 års erfarenhet som enhetschef
 • Har dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet i minst 5 år
 • Erfarenhet av att utveckla verksamheter mot digitalisering är en merit
 • Erfarenhet av leda projekt och förbättringsarbeten, gärna med fokus på flödesarbete utifrån patientperspektivet
 • Har ekonomisk erfarenhet och med fördel från att leda och följa upp verksamhet med resultatansvar 
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift 
 • Har goda kunskaper i Office 365

För att trivas i rollen behöver du brinna för ledarskap och kan motivera dina medarbetare i en förändringsresa mot ökad automatisering och digitalisering. Det är viktigt att du har ett kommunikativt sätt för att kunna förmedla mål och visioner till dina medarbetare men även för att omsätta dessa till konkreta planer och tankar. Därför ser vi även att du har en god samarbetsförmåga med hög servicekänsla, förmåga att prioritera och har ett positivt förhållningssätt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/1286
Kontakt
 • Marie Andersson , 08-5870 1344
 • Razan Ahmad, 08-5870 2023
Facklig företrädare
 • Annica Esplund, 08-5870 3350
Publicerat 2021-10-08
Sista ansökningsdag 2021-11-05

Return to job vacancies