Capio Specialistkliniker, Capio Lundby Närsjukhus, Dialys-/Njurmedicinenhet

Capio Specialistkliniker är Capio Sveriges drivhus med uppdrag att både förvärva och etablera nya verksamheter samtidigt som vi driver stora delar av Capios Specialistvård. Vi strävar ständigt efter en allt högre medicinsk kvalité och ser nya möjligheter framöver bl a med hjälp av den digitalisering som pågår. Capio Specialistkliniker är ett mångfacetterat affärsområde beaktat både de medicinska specialiteterna, affärsmodellen med såväl vårdval som upphandlad verksamhet och den geografiska spridningen. Därav har vi valt att organisera verksamheten med en starkt decentraliserad styrning och all utveckling sker i nära samverkan mellan affärsområdet och respektive patientområde.
Capio Specialistkliniker har idag 30 enheter och vi är ca 900 medarbetare som hjälps åt att leverera uppdraget. Verksamheten är indelad i fyra patientområden: Capio Ögon, Capio Psykiatri, Capio Närsjukhus samt Capio Single Episodes med verksamheter inom Hud, ÖNH, Gynekologi, Obesitas, Urologi och Ultraljud.

Capio Lundby Specialistsjukhus är ett sjukhus i Göteborg som via ett omfattande vårdavtal med
Västra Götalandsregionen bedriver ett brett spektrum av offentligt finansierad specialistsjukvård; dialys/
njurmedicin, kirurgi, medicin, psykiatri, ögon, ÖNH, och en dagkirurgisk enhet med tre operationssalar.
Vi kan även erbjuda vård och hälsokontroller till skolor, företag, försäkringsbolag

Arbetsuppgifter

Den njurmedicinska verksamheten vid Capio Lundby Närsjukhus omfattar en njurmedicinsk mottagning med utredning och behandling av njurmedicinska sjukdomar, transplantationsutredningar och transplantationsuppföljning samt hemodialysmottagning för ca 55 patienter. Vid enheten arbetar 3 överläkare, erfarna dialys- och mottagningssjuksköterskor, kurator, dietist och fysioterapeut i ett välutvecklat teamarbete.

Sjukhuset har ca 200 medarbetare, den medicinska bredden och närheten till andra specialiteter/kollegor gör arbetet varierande och trivsamt.

Vi på njurmedicin har ett dagligt nära samarbete med kardiologer, diabeteologer mfl som ger möjlighet till snabba bedömningar och utredningar av patienter med komplex sjukdom.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren Specialistläkare/överläkare inom njurmedicin som har vilja och intresse av att tillsammans med ett erfaret och engagerat team fortsatt utveckla den njurmedicinska verksamheten på Capio Lundby Sjukhus.

Villkor

Intervjuer pågår fortlöpande under rekryteringsprocessen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/972
Kontakt
  • Agnetha Folestad, VD, 031-657011
  • Carina Bråtendal, enhetschef, 031-657063
Facklig företrädare
  • Hans Nordell, Läkarförbundet, 031-657000
Publicerat 2021-07-02
Sista ansökningsdag 2021-10-19

Return to job vacancies